Federatia Romana de Arc Traditional si Field sustine si promoveaza tirul cu arcul in toate formele sale si organizeaza competitii pentru arcasi. Scopul principal este dezvoltarea sportului si atragerea unui numar cat mai mare de copii si adulti spre practicarea tirului cu arcul fie ca sport, fie ca hobby.

Federatia noastra ii sprijina in egala masura pe arcasii care doresc atingerea inaltei performante cat si pe cei care aleg sa introduca in stilul lor de viata o activitate de relaxare si socializare care sa le aduca bucurie, provocari si competitie.

Tirul cu arcul este un sport special pentru ca permite sa fie practicat de copii, tineri si adulti laolalta, poate fi practicat de intreaga familie, cei care doresc sa devina arcasi pot incepe la orice varsta iar competitiile sunt atat de variate – in sala, pe teren deschis, in padure – incat fiecare isi poate gasi stilul preferat.

In Competitiile 3D tintele in care trag arcasii sunt tridimensionale, din spuma poliuretanica si imita forma animalelor salbatice, iar concursurile au loc in padure, la distante variabile, necunoscute. Aproximarea distantelor in conditiile de lumina scazuta, umbre si diferente de nivel – specifice padurii- transforma acest tip de competitie intr-o provocare.

Competiile de Target indoor si outdoor (de sala si in teren deschis) presupun trageri de la distante fixe si cunoscute, in plan orizontal pe tinte care au dimensiuni adaptate distantelor si tipurilor de arc folosite.

Concursurile de arc traditional sunt dedicate tuturor acelora care au ales sa traga cu arcuri traditionale facute din lemn, corn sau alte materiale naturale, si care folosesc sageti din lemn, trestie sau bambus cu pene naturale. Concursurile de arc traditional au probe variate, cu trageri la diverse distante, in tinte fixe sau mobile. Pe arcurile traditionale nu exista elemente de stabilizare sau aparate de ochire.

Arcul traditional apare si ca divizii de longbow si arc istoric in concursurile care vor fi organizate conform regulilor IFAA (cel putin 2 competitii pe an). La longbow este permisa priza mediteraneana, iar la arcurile replica istorica se admite si folosirea inelului de tragere (thumb ring) daca acesta a fost utilizat in perioada istorica ce corespunde arcului folosit.